בשרי

ביף בורגיניון

מרכיבים​

1.5 ק"ג בקר לצלי, חתוך לקוביות של 5 ס"מ
3 כפות שמן זית
גזר גדול, קלוף וחתוך לחתיכות
בצל גדול, קלוף וחתוך לחתיכות
2 גבעולי סלרי, קצוצים גס
2 בקבוקי יין אדום מסוג בורגון
2 ענפי טימין טרי
ראש שום, חתוך לחצי לרוחב
4 עלי דפנה
50 גרם חמאה (פרווה או תחליף חמאה)
225 גרם פסטרמה מעושנת חתוכה לקוביות
450 גרם שאלוטים, קלופים
2 כפות קמח לבן
375 גרם פטריות ערמונים
290 מ"ל ציר בקר טרי
5 כפות ברנדי
פטרוזיליה טרייה קצוצה

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

3-3.5 שעות

בינוני

כשר

אופן ההכנה - ביף בורגיניון

חממו כף אחת של שמן זית בסיר גדול. הוסיפו את הגזר, הבצל והסלרי ובשלו במשך 2-3 דקות. הוסיפו את היין, הטימין, השום ו-2 עלי דפנה. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש לבישול עדין במשך 15 דקות. תנו לתערובת להתקרר.
הניחו את הבקר בקערה גדולה ושפכו מעליו את המרינדה. כסו והכניסו למקרר למשך הלילה.
חממו תנור ל-150 מעלות צלזיוס (או 130 מעלות בתנור עם מאוורר).
סננו את הבקר מהמרינדה ושמרו את המרינדה בצד.
חממו 25 גרם חמאה וכף שמן זית במחבת גדולה. הוסיפו את הפסטרמה ובשלו עד שהיא זהובה. הוסיפו את השאלוטים והעבירו לסיר גדול.
חממו כף שמן זית נוספת במחבת גדולה. ייבשו את קוביות הבקר מהמרינדה והוסיפו חצי מהבקר למחבת. בשלו עד שהבקר שחום מכל הצדדים. העבירו את הבקר לסיר עם הפסטרמה והשאלוטים. חזרו על הפעולה עם יתרת הבקר.
הוסיפו לסיר 2-3 כפות מהמרינדה ששמרתם בכדי להסיר כל שארית מהמחבת. שפכו את התערובת לסיר.
הוסיפו לסיר את הקמח, יתרת המרינדה וציר הבקר. הביאו לרתיחה, כסו והכניסו לתנור למשך 3-3.5 שעות, או עד שהבקר רך מאוד.
בחצי מהזמן, חממו את יתרת השמן והחמאה במחבת גדולה ובשלו את הפטריות עד שהן שחומות. הוסיפו את הברנדי ובשלו עוד כמה דקות.
הוסיפו את הפטריות לסיר, ערבבו והחזירו לתנור לשארית זמן הבישול.
הגישו את התבשיל עם תפוחי אדמה חדשים, מפוזרים בפטרוזיליה קצוצה.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

התחברות

אין לך עדין חשבון?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש