מרכיבים
500 גרם ירכי עוף ללא עצמות (או חזה עוף), כולל עור ושומן
1/2 בצל
1/2 כפית מלח
3 כפיות סוכר חום
1/2 כף אבקת כוסברה
1/2 כף אבקת כורכום
1/2 כף אבקת כמון
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף אבקת צ'ילי
1 כף אבקת קארי
1/2 כפית שמן שומשום
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-30 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - סאטה עוף עסיסי
הכנת העוף: חתכו את ירכי העוף (כולל העור) לרצועות דקות בעובי של כ-2.5 ס"מ.
עיבוד הבצל: עבדו את הבצל במעבד מזון עד לקבלת מחית.
ערבוב: ערבבו את כל הרכיבים בקופסת פלסטיק, כסו והכניסו למקרר למספר שעות או לילה שלם, עדיף לילה.
השחלת השיפודים: לאחר ההשריה, השחילו את העוף המושרה על שיפודים שהושרו במים מראש. השחילו את העור בין חתיכות הבשר כדי שהסאטה יהיה רך ועסיסי יותר.
צלייה: סדרו את השיפודים על גריל או מנגל מחומם וצלו עד שהבשר מקבל צבע חום אחיד מכל הצדדים ומבושל היטב. בדקו בעזרת קיסם – אם אין נוזלים שיוצאים, העוף מוכן.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו