מרכיבים
340 גרם בשר כבש טחון
340 גרם בשר בקר טחון רזה (97%)
1 1/2 כוסות בצל צהוב קצוץ דק (מבצל בינוני אחד)
5 שיני שום בינוניות, קצוצות דק (כ-1 1/2 כפות)
3/4 כוס ועוד 2 1/2 כפיות שמן זית, מחולק, ועוד להברשה
2 1/4 כפיות מלח
3/4 כפית פלפל שחור
32 עלי בצק פילו (גודל 9×14 אינץ'), מופשרים (מאריזה של 450 גרם)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה כולל: 35-40 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - בורקס בשר כבש ובקר
ערבבו יחד את בשר הכבש, הבקר, הבצל, השום, 1 1/2 כפות שמן, המלח והפלפל בקערה גדולה עד שהכול מתערבב היטב.
חממו תנור מראש ל-220 מעלות צלזיוס. הברישו קלות שתי תבניות עגולות בקוטר 23 ס"מ בשמן. הניחו בצד.
הניחו עלה פילו אחד על משטח עבודה נקי, ושמרו את שאר העלים מכוסים במגבת נייר לחה כדי למנוע מהם להתייבש. הברישו את עלה הפילו קלות עם כפית שמן אחת. הניחו עלה פילו שני מעל, והברישו גם אותו בכפית שמן. (העלים יראו מעט יבשים אחרי ההברשה). הניחו 2 אונקיות (כ-1/4 כוס) מתערובת הבשר בקו דק לאורך אחד הצדדים הארוכים של עלה הפילו, והשאירו שוליים של 2.5 ס"מ בקצוות. התחילו לגלגל את עלה הפילו מהצד עם המילוי לכדי גליל ארוך וצפוף. גלגלו את הגליל לכדי ספירלה. (זה בסדר אם עלי הפילו נקרעים בזמן הגלגול). חזרו על התהליך עם שאר העלים, 1/2 כוס ועוד 2 כפות שמן, ושאר תערובת הבשר להכנת עוד 15 בורקסים.
הניחו בורקס אחד במרכז כל תבנית שהכנתם. הניחו 7 בורקסים נוספים מסביב לבורקס במרכז כל תבנית, כשהתפר פונה כלפי מטה, במרווחים שווים. (יהיו לכם 8 בורקסים בכל תבנית).
הברישו את החלק העליון של הבורקסים באופן שווה עם 2 כפיות השמן הנותרות. אפו בתנור שחומם מראש עד שהבורקסים מזהיבים קלות, כ-15 דקות. הורידו את חום התנור ל-190 מעלות צלזיוס, והמשיכו לאפות עד שהצדדים של הבורקסים מזהיבים, פריכים, ושכבות הבצק עלים, עוד 20-25 דקות. הגישו חם.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו