מרכיבים
5 כפיות פלפל סצ'ואן
1½ כפיות פלפל לבן (לא חובה)
6 כפות רוטב צ'ילי חריף (רצוי לאו גאן מה)
⅓ כוס שמן צ'ילי
3 כפות רוטב סויה בהיר
3 כפות שמן בוטנים לא מזוקק
5 כפיות חומץ שחור (צ'ינקיאנג)
340 גרם אטריות זכוכית מבטטות או שעועית מאש
2 גבעולי סלרי, חתוכים לרצועות דקות באורך 5 ס"מ
450 גרם בשר הודו מבושל וקרוע (בערך 3 כוסות)
חופן עלי בזיליקום (רצוי תאילנדי או בזיליקום סגול)
חופן עלי כוסברה עם גבעולים רכים
½ כוס בוטנים קלויים כתושים (מלוחים או לא מלוחים לפי הטעם)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-25 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - גלאס נודלס עם הודו
קולים את פלפל הסצ'ואן והפלפל הלבן (אם משתמשים) במחבת קטנה על חום בינוני עד שעולה ריח נעים, כ-2 דקות. מעבירים למטחנת תבלינים או עלי ומכתש וטוחנים גס. מעבירים לקערה בינונית ומוסיפים את רוטב הצ'ילי, שמן הצ'ילי, רוטב הסויה, שמן הבוטנים והחומץ. טורפים היטב ומניחים בצד.
מבשלים את האטריות בסיר גדול עם מים רותחים לפי ההוראות שעל האריזה, מוסיפים את הסלרי 2 דקות לפני שהאטריות מוכנות (הסלרי צריך להיות פריך-רך). מסננים ושוטפים במים קרים עד שהן מתקררות. מנערים את המים העודפים ומחלקים לקערות שטוחות.
מסדרים את ההודו על האטריות. מערבבים שוב את הרוטב ומזליפים על כל קערה. מפזרים מעל בזיליקום, כוסברה ובוטנים.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו