מרכיבים
1 חבילה של עלי גיוזה (30 יחידות)
למילוי:
500 גרם בשר טלה טחון
1/2 בצל אדום, קצוץ דק
100 גרם כרוב סיני (וומבוק), חתוך דק
20 גרם עירית שום, קצוצה דק
2 כפיות רוטב ווסטרשייר
1 כפית זרעי כמון טחונים
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/4 כפית פלפל שחור טחון
3 כפות שמן בוטנים + מעט שמן נוסף
להגשה:
4 כפות רוטב סויה
1 בצל ירוק, קצוץ
פרוסת ג'ינג'ר, חתוכה לגפרורים
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-45 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - כיסוני טלה
למילוי:
חממו כף שמן בוטנים במחבת קטנה על להבה נמוכה והוסיפו את הבצל. בשלו עד שהבצל רך ושקוף. העבירו לקערה גדולה.
הוסיפו למחבת 2 כפות שמן בוטנים ואת הכרוב הקצוץ. בשלו על להבה נמוכה עד שהכרוב נבול והצטמצם בנפח. העבירו לקערה.
הוסיפו לקערה את עירית השום, רוטב ווסטרשייר, כמון, כוסברה ופלפל שחור. ערבבו היטב.
הוסיפו את בשר הטלה הטחון וערבבו בעזרת הידיים עד שהמילוי אחיד ומעורבב היטב.
להכנת הכיסונים:
קחו כפית גדושה של המילוי והניחו במרכז עלה גיוזה.
הברישו את קצוות העלה במעט מים כדי להדביק אותם. קפלו את העלה לחצי ותחברו את הקצוות יחד ליצירת כיסון בצורת חצי ירח. חזרו על התהליך עם שאר המילוי והעלים.
להרתחת כיסונים, בשלו אותם במים רותחים כ-3-4 דקות. לחלופין, לאידוי עדין יותר, השתמשו באידוי במתקן במבוק מסורתי מעל סיר מים רותחים כ-8 דקות. ודאו למלא את הסיר עד חציו אחרי כל 3 נגלות.
לאחר הבישול, חממו מחבת עם שמן בוטנים נוסף והעבירו את הכיסונים. בשלו עד שהתחתית משחימה והכיסונים פריכים.
להגשה:
הגישו את הכיסונים החמים עם רוטב טבילה של סויה, ג'ינג'ר ובצל ירוק.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו