מרכיבים
כנפיים:
3 כפות פפריקה
4 כפיות מלח כשר
1 כף אבקת צ'ילי
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל
1 כפית אבקת צ'יפוטלה
1 כפית אבקת חרדל
4 ק"ג כנפי עוף גדולות ללא קצות (16-18 כנפיים), הפרדות ל"שטוחות" ו"תופים"
רוטב ברביקיו:
2 כפות חמאה מחמאה או שמן צמחי
½ כוס רוטב ברביקיו קנוי
¼ כוס רוטב חריף (מומלץ "Texas Pete")
1 כף מולסה בטעם עדין
מלח כשר לפי הטעם
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
מן הכנה: כ-30 דקות זמן בישול: 1.5-2 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - כנפי עוף מעושנות
מנגל פחמים: מלאו את מדליק הפחמים בפחם והדליקו. כאשר הפחם מכוסה בשכבת אפר דקה, שפכו את התכולה לצד אחד של המנגל. סדרו 3 חתיכות עץ או חופן שבבים ליד הפחם (לא מעליו) כדי למנוע שריפתם המהירה. הניחו את הרשת על המנגל וכסו את המנגל כשהפתח במכסה נמצא כמה שיותר רחוק ממקור החום.
מנגל גז: הכינו את המנגל לחום בינוני-נמוך עקיף, והשאירו מבער אחד או שניים כבויים. הניחו את שבבי העץ בקופסת עישון והניחו מעל החום הישיר. כסו את המנגל.
הוסיפו מד חום עם חיישן דרך הפתח העליון במנגל. חממו עד שהמד חום מראה 275 מעלות פרנהייט (135 מעלות צלזיוס), והתאימו את פתחי האוורור לפי הצורך כדי לשמור על הטמפרטורה.
ערבבו את הפפריקה, המלח, אבקת הצ'ילי, אבקת השום, אבקת הבצל, אבקת הצ'יפוטלה ואבקת החרדל בקערה קטנה. סדרו את הכנפיים על תבנית אפייה גדולה ושימו חצי מכמות התבלינים מעל. הפכו את הכנפיים ופזרו את השאר מעל. השאירו בטמפרטורת החדר עד שהמנגל מוכן.
סדרו את הכנפיים על המנגל מעל החום העקיף, והשאירו מרווח קטן בין כל כנף כדי לאפשר לעשן להסתובב. עישנו את הכנפיים, הוסיפו עץ לפי הצורך (והוסיפו פחם אם צריך) עד שהכנפיים מזהיבות כהה ומד חום מראה 165 מעלות פרנהייט (74 מעלות צלזיוס) בחלק העבה ביותר של כל כנף, כשעה וחצי-שעתיים.
הכנת רוטב הברביקיו:
קצת לפני שהכנפיים מוכנות, המיסו את החמאה או החמאה המחמאה בסיר קטן על חום בינוני. הוסיפו את רוטב הברביקיו, הרוטב החריף והמולסה ובשלו תוך ערבוב עד שהרוטב חם. תבלו במלח לפי הטעם.
ערבבו את הכנפיים ברוטב בקערה גדולה לפני ההגשה.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו