בשרי

כנפי עוף מעושנות

מרכיבים​

כנפיים:

3 כפות פפריקה
4 כפיות מלח כשר
1 כף אבקת צ'ילי
1 כף אבקת שום
1 כף אבקת בצל
1 כפית אבקת צ'יפוטלה
1 כפית אבקת חרדל
4 ק"ג כנפי עוף גדולות ללא קצות (16-18 כנפיים), הפרדות ל"שטוחות" ו"תופים"
רוטב ברביקיו:

2 כפות חמאה מחמאה או שמן צמחי
½ כוס רוטב ברביקיו קנוי
¼ כוס רוטב חריף (מומלץ "Texas Pete")
1 כף מולסה בטעם עדין
מלח כשר לפי הטעם

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

מן הכנה: כ-30 דקות זמן בישול: 1.5-2 שעות

בינוני

כשר

אופן ההכנה - כנפי עוף מעושנות

מנגל פחמים: מלאו את מדליק הפחמים בפחם והדליקו. כאשר הפחם מכוסה בשכבת אפר דקה, שפכו את התכולה לצד אחד של המנגל. סדרו 3 חתיכות עץ או חופן שבבים ליד הפחם (לא מעליו) כדי למנוע שריפתם המהירה. הניחו את הרשת על המנגל וכסו את המנגל כשהפתח במכסה נמצא כמה שיותר רחוק ממקור החום.
מנגל גז: הכינו את המנגל לחום בינוני-נמוך עקיף, והשאירו מבער אחד או שניים כבויים. הניחו את שבבי העץ בקופסת עישון והניחו מעל החום הישיר. כסו את המנגל.
הוסיפו מד חום עם חיישן דרך הפתח העליון במנגל. חממו עד שהמד חום מראה 275 מעלות פרנהייט (135 מעלות צלזיוס), והתאימו את פתחי האוורור לפי הצורך כדי לשמור על הטמפרטורה.
ערבבו את הפפריקה, המלח, אבקת הצ'ילי, אבקת השום, אבקת הבצל, אבקת הצ'יפוטלה ואבקת החרדל בקערה קטנה. סדרו את הכנפיים על תבנית אפייה גדולה ושימו חצי מכמות התבלינים מעל. הפכו את הכנפיים ופזרו את השאר מעל. השאירו בטמפרטורת החדר עד שהמנגל מוכן.
סדרו את הכנפיים על המנגל מעל החום העקיף, והשאירו מרווח קטן בין כל כנף כדי לאפשר לעשן להסתובב. עישנו את הכנפיים, הוסיפו עץ לפי הצורך (והוסיפו פחם אם צריך) עד שהכנפיים מזהיבות כהה ומד חום מראה 165 מעלות פרנהייט (74 מעלות צלזיוס) בחלק העבה ביותר של כל כנף, כשעה וחצי-שעתיים.
הכנת רוטב הברביקיו:

קצת לפני שהכנפיים מוכנות, המיסו את החמאה או החמאה המחמאה בסיר קטן על חום בינוני. הוסיפו את רוטב הברביקיו, הרוטב החריף והמולסה ובשלו תוך ערבוב עד שהרוטב חם. תבלו במלח לפי הטעם.
ערבבו את הכנפיים ברוטב בקערה גדולה לפני ההגשה.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

Sign in

No account yet?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש