מרכיבים
1 ראש שום, שיני שום קלופות
1/4 כוס עלי רוזמרין טריים
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כתפי טלה (900 גרם כל אחת)
1 כפית מלח גס, ועוד לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור טחון טרי, ועוד לפי הטעם
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה: 15 דקות זמן המתנה: 1 שעה זמן בישול: 25 דקות סך הכל: 1 שעה ו-40 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
במעבד מזון קטן, לשלב את שיני השום, עלי הרוזמרין ושמן הזית ולעבד עד שהשום קצוץ דק.
לתבל את כתפי הטלה במלח ופלפל, ולמרוח את תערובת השום והרוזמרין על כל הכתפים. להניח את הכתפים בצד עם השומן כלפי מעלה על תבנית אפייה גדולה עם שוליים, ולתת להן לעמוד בטמפרטורת החדר במשך שעה.
לחמם תנור ל-230 מעלות צלזיוס. לצלות את הכתפים בשליש העליון של התנור במשך 15 דקות. להפוך את הכתפים ולצלות לעוד 10 דקות כדי לקבל בשר במידת עשייה מדיום-רייר.
להעביר את הכתפים לקרש חיתוך, להעמיד אותם בצורה אנכית ולתת להם לנוח במשך 10 דקות.
לפרוס את הכתפים בין עצמות הצלעות ולהעביר לצלחות הגשה. להגיש מיד.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו