בשרי

כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין

מרכיבים​

1 ראש שום, שיני שום קלופות
1/4 כוס עלי רוזמרין טריים
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כתפי טלה (900 גרם כל אחת)
1 כפית מלח גס, ועוד לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור טחון טרי, ועוד לפי הטעם

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

זמן הכנה: 15 דקות זמן המתנה: 1 שעה זמן בישול: 25 דקות סך הכל: 1 שעה ו-40 דקות

בינוני

כשר

אופן ההכנה - כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין

במעבד מזון קטן, לשלב את שיני השום, עלי הרוזמרין ושמן הזית ולעבד עד שהשום קצוץ דק.
לתבל את כתפי הטלה במלח ופלפל, ולמרוח את תערובת השום והרוזמרין על כל הכתפים. להניח את הכתפים בצד עם השומן כלפי מעלה על תבנית אפייה גדולה עם שוליים, ולתת להן לעמוד בטמפרטורת החדר במשך שעה.
לחמם תנור ל-230 מעלות צלזיוס. לצלות את הכתפים בשליש העליון של התנור במשך 15 דקות. להפוך את הכתפים ולצלות לעוד 10 דקות כדי לקבל בשר במידת עשייה מדיום-רייר.
להעביר את הכתפים לקרש חיתוך, להעמיד אותם בצורה אנכית ולתת להם לנוח במשך 10 דקות.
לפרוס את הכתפים בין עצמות הצלעות ולהעביר לצלחות הגשה. להגיש מיד.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

Sign in

No account yet?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש