מרכיבים
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
1 מקל סלרי, קצוץ דק
1 גזר בינוני, מגורר
2 שיני שום, קצוצות דק
500 גרם טחון בקר
1 כף רסק עגבניות
6 עגבניות קצוצות
1 כף דבש
אריזה של 500 גרם דפי לזניה ביצים טריות
400 מ"ל קרם פרש
100 גרם כדור מוצרלה, חתוך גס
50 גרם פרמזן טרי מגורר
חופן עלי בזיליקום קרועים (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
60 דק'
קל
לא כשר
אופן ההכנה - לזניה קלאסית (לא כשר)
שלב 1
מחממים סיר גדול עם שמן מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך.
שלב 2
מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה אחת, ואז מכניסים את הבשר טחון ומבשלים, תוך ערבוב ומפרקים אותו בכף עץ, במשך כ-6 דקות עד להשחמה..
שלב 3
מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים במשך דקה אחת, מערבבים היטב עם הבשר והירקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות מוסיפים 2 כוסות מים את הדבש ומלח פלפל לי הטעם. מבשלים במשך 20 דקות.
שלב 4
מחממים תנור ל-200C מעלות, להרכבת הלזניה לוקחים תבנית או תבשיל קדירה ומנים בבסיס שכבה נדיבה מהרוטב על כל הבסיס. מניחים 2 דפי לזניה על גבי הרוטב חופפים כדי שיתאים, ואז חזרו על הפעולה עם עוד רוטב ושכבה נוספת של פסטה. חוזרים על הפעולה עם 2 שכבות נוספות של רוטב ופסטה, ומסיימים בשכבת פסטה.
שלב 5
שמים את הקרם פרש בקערה ומערבבים עם 2 כפות מים כדי לשחרר אותו ולהכין רוטב אחיד שניתן לשפוך. יוצקים את זה על החלק העליון של הפסטה, ואז מפזרים מעל את המוצרלה.
לאחר מכן מפזרים פרמזן מלמעלה ואופים 25-30 דקות עד להזהבה ומבעבע. בהגשה מומלץ לפזר בזיליקום מעל.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו