מרכיבים
2 כפות של קמח
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
1 כוס סוכר מגורען
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב
2 כוסות אוכמניות טריות
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
40 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - מאפינס אוכמניות
מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר או משמנים קלות את הכוסות.
בקערת ערבוב בגודל בינוני, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערת מיקסר גדולה מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה בשלושה חלקים, לסירוגין עם החלב, מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח. מערבבים רק עד לאיחוד.
מקפלים פנימה בעדינות את האוכמניות.
מזלפים את הבלילה לתוך כוסות המאפינס המוכנות, וממלאים כל אחת כשני שליש.
אופים 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי.
מניחים למאפינס להתקרר בתבנית במשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותם לרשת להתקררות מלאה.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו