מאק אנד צ'יז', מקרוני עם גבניה וירקות.
- Posted by foodeal
- On 8 בספטמבר 2022
- 0 comments
מרכיבים
150 גרם דלורית חתוכה לקוביות
300 גרם פסטה ( לבחירתכם)
40 גרם חמאה
חתיכת כרישה ( בערך 50 גרם)
25 גרם קמח
600 מ"ל חלב
100 גרם אפונה ( אפשר גם קפואה)
150 גרם גבינה ( צמחונית/ טבעונית)
פרוסת לחם מפוררים לפירורים
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
40 דק'
קל
כשר
אופן ההכנה - מאק אנד צ'יז', מקרוני עם גבניה וירקות.
שלב 1
מחממים תנור ל-200C/אוורר 180C.
מכניסים את הדלורית לסיר ומרתיחים עם מים כ-15-20 דקות או עד לריכוך.
מסננים את הדלורית ואז מועכים/ במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
שלב 2
מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה.
שלב 3
מחממים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים את הכרישה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את הקמח ומבשלים עוד 1-2 דקות.
לאחר מכן מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים בהדרגה את החלב לאחר שהוספנו את כל החלב את מחזירים את הסיר על הגז ומביאים אותו לרתיחה תוך כדי ערבוב כל הזמן במשך כ- 5 דקות.
לאחר מכן מערבבים מוסיפים את האפונה ומחזירים לרתיחה. מורידים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הדלורית ולאחר מכן 125 גרם גבינה.
שלב 4
מערבבים את הפסטה לתוך הרוטב ומעבירים לתבנית חסינת תנור. מפזרים מעל את יתרת הגבינה ואת פירורי הלחם. אופים במשך 20 דקות או עד להזהבה ומבעבעת.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו