מרכיבים
1 ק"ג אספרגוס טרי
2 כפות. חמאה
1 בצל בינוני, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
4 כוסות מרק עוף או ירקות
1 כוס שמנת
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ לימון טרי, לפי הטעם (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
1 שעה
קל
כשר
אופן ההכנה - מרק אספרגוס
שוטפים וקוצצים את האספרגוס, ואז חותכים לחתיכות בגודל 1 אינץ'. שריינו את הטיפים.
בסיר גדול או בתנור הולנדי ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם רכים ושקופים, כ-5 דקות.
מוסיפים לסיר את חתיכות האספרגוס ואת המרק. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהאספרגוס רך.
מסירים מהאש ומניחים למרק להתקרר כמה דקות. לאחר מכן, טוחנים בזהירות את המרק בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
מחזירים את המרק המחית לסיר ומערבבים פנימה את השמנת הכבדה. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון (אם משתמשים).
מחממים את המרק על אש קטנה עד שהוא חם, נזהרים שלא ירתח. מגישים חם, מעוטר בקצות האספרגוס השמורים. תהנה!
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו