מרכיבים
1 ק"ג גזר, קלוף וקצוץ
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
4 כוסות מרק עוף או ירקות
1 כפית. תימין יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות. שמן זית
1 כפית. דבש (לא חובה)
2 כפות. שמנת (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
1 שעה
קל
כשר
אופן ההכנה - מרק גזר
מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.
מוסיפים את הגזר הקצוץ ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את המרק, הטימין, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהגזר רך.
טוחנים את המרק בבלנדר טבילה או מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה.
מערבבים פנימה את הדבש והשמנת הכבדה, אם משתמשים.
פודיל ממליץ לכם על:
מוצרים
הכנתם את המתכון?
שתפו אותנו
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו