מרכיבים
1 עוף שלם גדול או 4-5 חתיכות חזה עוף
8 כוסות מים
2 גזרים גדולים, קצוצים
2 גבעולי סלרי, קצוצים
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה (לא חובה)
2 כפות טימין טרי (לא חובה)
2 כפות שמיר טרי (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
1 שעה
קל
כשר
אופן ההכנה - מרק עוף
שוטפים ומייבשים את העוף, ואז מניחים אותו בסיר גדול.
יוצקים את המים לסיר עם העוף ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומוסיפים את הגזר הקצוץ, הסלרי, הבצל, השום, עלי הדפנה, המלח והפלפל.
תנו למרק להתבשל במשך שעה, או עד שהעוף מוכן.
מוציאים את העוף מהסיר ונותנים לו להתקרר. לאחר שהוא מתקרר מספיק כדי לטפל בו, קורצים את הבשר ומניחים בצד.
מסננים את המרק כדי להסיר את עלי הדפנה וכל מרכיב מוצק אחר.
מחזירים את המרק המסונן לסיר ומוסיפים את בשר העוף המגורר בחזרה למרק.
מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את עשבי התיבול הטריים ונותנים לו להתבשל עוד 5 דקות.
מגישים חם עם לחם פריך או קרקרים, אם רוצים.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו