מרכיבים
2 תרמילי הל שחור
700 גרם כרעיים עוף עם עצם ועור
גב של עוף (300-400 גרם)
8 כוסות מים, מחולק
2 כפות מלח כשר
3 כוסות ערמונים
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן בישול כולל: כ-1 שעה ו-30 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - מרק עוף וערמונים
הניחו צד שטוח של סכין רחבה או גדולה על תרמילי ההל. בעזרת עקב היד, הכו בסכין על התרמילים עד שהם מתחילים להיפתח; פרקו כל תרמיל ל-3-4 חתיכות בעזרת הידיים. הניחו את התרמילים והזרעים בווק יבש גדול או במחבת גדולה; בשלו על חום גבוה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם קלים וריחניים מאוד, בערך 2 דקות.
סדרו את כרעי העוף ואת גב העוף, כשהעור כלפי מטה, בשכבה אחידה לאורך התחתית והצדדים של הווק. בשלו על חום גבוה, והפכו את העוף מדי פעם, עד שהעוף מתחיל להשחים קלות בנקודות מסוימות, כ-5-7 דקות. העבירו את העוף, תרמילי ההל וזרעי ההל לסיר בינוני. אל תנקו את הווק.
הניחו את הווק על חום גבוה, והוסיפו 2 כוסות מים. גרדו כל שארית חומה בעזרת מרית, והוסיפו לתערובת העוף בסיר. הסירו את הווק מהחום. הוסיפו מלח ואת 6 כוסות המים הנותרות לסיר. הביאו לרתיחה על חום גבוה; כסו והפחיתו את החום לנמוך. בשלו בעדינות, ללא הפרעה, במשך 30 דקות.
הסירו את המכסה והוסיפו את הערמונים לתערובת העוף בסיר. הביאו לרתיחה קלה על חום בינוני-גבוה. כסו והמשיכו לבשל על חום נמוך, ללא הפרעה, עד שהמרק מחשיך בצבעו, הוא ריחני, והעוף מתרופף בקלות מהעצם, כ-45 דקות. הסירו מהחום.
הוציאו את העוף מהסיר. הסירו את העור; קרעו את הבשר, והשליכו את העור והעצמות. ערבבו את העוף המגורר בחזרה למרק.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו