סלטים

סלט עדשים

מרכיבים​

1 כוס עדשים ירוקות, שטופות ומרוקנות
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות
1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל אדום בינוני, חתוך לקוביות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 שיני שום, קצוצות
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1 כפית. כמון טחון
מלח ופלפל לפי הטעם

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

45 דקות

קל

כשר

אופן ההכנה - סלט עדשים

בסיר בינוני מביאים 4 כוסות מים לרתיחה. מוסיפים את העדשים ומבשלים עד שהן רכות, כ-20 עד 25 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
בקערה גדולה, מערבבים את העדשים המבושלות, הגזר, הפלפל, המלפפון, הבצל האדום, הפטרוזיליה והכוסברה.
טורפים בקערה קטנה את השום, מיץ הלימון, שמן הזית, הכמון, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על תערובת העדשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכסים ומצננים במקרר למשך 30 דקות לפחות, או עד שהטעמים יכלו להתמזג.
מגישים את סלט העדשים כמנה עיקרית או כתוספת. 

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

Sign in

No account yet?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש