מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות, שטופות ומרוקנות
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות
1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל אדום בינוני, חתוך לקוביות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 שיני שום, קצוצות
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1 כפית. כמון טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
45 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - סלט עדשים
בסיר בינוני מביאים 4 כוסות מים לרתיחה. מוסיפים את העדשים ומבשלים עד שהן רכות, כ-20 עד 25 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
בקערה גדולה, מערבבים את העדשים המבושלות, הגזר, הפלפל, המלפפון, הבצל האדום, הפטרוזיליה והכוסברה.
טורפים בקערה קטנה את השום, מיץ הלימון, שמן הזית, הכמון, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על תערובת העדשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכסים ומצננים במקרר למשך 30 דקות לפחות, או עד שהטעמים יכלו להתמזג.
מגישים את סלט העדשים כמנה עיקרית או כתוספת.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו