מרכיבים
1 קילו. תפוחי אדמה אדומים, קלופים וקצוצים לחתיכות בגודל 4 ס"מ
4 ביצים קשות, קצוצות
1/2 כוס בצל אדום חתוך לקוביות
1/2 כוס מיונז
1/4 כוס שמנת חמוצה
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי פטרוזיליה טריים לקישוט (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
30 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - סלט תפוחי אדמה
מרתיחים את תפוחי האדמה הקצוצים בסיר גדול עם מי מלח עד שהם רכים (בערך 15 דקות).
מסננים ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר לטמפרטורת החדר.
בקערה גדולה מערבבים יחד את המיונז, השמנת החמוצה, חרדל הדיז'ון, חומץ התפוחים, שמן הזית והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה המצוננים, הביצים הקשות והבצל האדום ומערבבים בעדינות עד לציפוי אחיד ברוטב.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות או עד לצינון.
מגישים קר, מעוטר בעלי פטרוזיליה טריים (לא חובה).
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו