מרכיבים
2 כוסות פירורי ביסקוויט
1/2 כוס חמאה ללא מלח, מומסת
1/4 כוס סוכר מגורען
4 גביעים של גבינת שמנת, מרוככת
1 1/4 כוסות סוכר מגורען
4 ביצים גדולות
1/3 כוס שמנת חמוצה
1 כף תמצית וניל טהורה
1/4 כוס קמח
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
2 שעות
קל
כשר
אופן ההכנה - עוגת גבינה קלאסית
מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
בקערת ערבוב מערבבים את פירורי הביסקוויטים, חמאה מומסת ו-1/4 כוס סוכר. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת היטב ומהדקים אותה לתחתית תבנית קפיצית בגודל 36 ס״מ. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
בקערת ערבוב גדולה מקציפים את גבינת השמנת הרכה ו-1 1/4 כוסות סוכר יחד עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבבים רק עד לאיחוד. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהבלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה על הקרום שהתקרר ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית. אופים במשך שעה, או עד שעוגת הגבינה מתייצבת והחלק העליון מזהיב קלות.
כבו את התנור ופתחו מעט את הדלת. הניחו לעוגת הגבינה להתקרר בתנור למשך שעה, לאחר מכן הוציאו מהתנור והניחו לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
מצננים את עוגת הגבינה במקרר לפחות 4 שעות או לילה לפני ההגשה.
כשמוכנים להגשה, מוציאים את עוגת הגבינה מהמקרר ומעבירים סכין סביב קצוות התבנית כדי לשחרר את עוגת הגבינה. משחררים את התבנית הקפיצית ומעבירים את עוגת הגבינה לצלחת הגשה. פורסים ומגישים לפי הרצוי.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו