מרכיבים
1/2 + 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר מגורען
3/4 כוס אבקת קקאו לא ממותק
1/2 + 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן צמחי
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס חלב חמאה
1 כוס קפה מבושל חזק
2 כוסות דובדבנים טריים, מגולענים וחצויים
2 כוסות שמנת כבדה
1/4 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
שבבי שוקולד, לקישוט
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
2 שעות
קל
כשר
אופן ההכנה - עוגת היער השחור
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים שלוש תבניות עוגה עגולות בגודל 22 ס"מ.
בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
בקערת ערבוב נפרדת, טורפים יחד את השמן, הביצים ותמצית הווניל.
מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מערבבים בהדרגה את החמאה והקפה.
מקפלים פנימה את הדובדבנים.
מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות המוכנות.
אופים 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.
מניחים לעוגות להתקרר 10 דקות לפני שמוציאים אותן מהתבניות.
להכנת הקצפת, מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל בקערת מיקסר צוננת עד שנוצרות פסגות נוקשות.
להרכבת העוגה מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה, ומורחים עליה שכבה של קצפת. מוסיפים את שכבת העוגה השנייה וחוזרים על התהליך.
משטחים את שכבת העוגה הסופית ומורחים את יתרת הקצפת על גבי העוגה ודפנותיה.
מקשטים עם שבבי שוקולד.
הערה: ניתן להוסיף גם שבבי שוקולד או גנאש שוקולד ליותר טעם שוקולדי.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו