מרכיבים
700 גרם ירכי עוף ללא עצמות ועור
4 שיני שום, כתושות
1 בצל צהוב, קצוץ דק
1 כפית זעפרן
1 כף אבקת קארי (או כורכום כתחליף)
1.5-2 כוסות ציר עוף (או מים)
1 כף שמן קנולה או שמן צמחי
2 כפיות מלח
פלפל שחור טרי, לפי הטעם
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-30 דקות בישול
בינוני
כשר
אופן ההכנה - עוף בזעפרן
שימו את הזעפרן בכוס קטנה או קערית ומעכו אותו מעט עם כף. הוסיפו 3-4 כפות מים חמים וערבבו. הניחו לזעפרן להשריה כ-10 דקות – המים צריכים להפוך לצבע צהוב/כתום בוהק. הניחו בצד.
תבלו את שני צדי ירכי העוף בכפית מלח ופלפל שחור טרי.
חממו כף שמן במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
הוסיפו את ירכי העוף וטגנו משני הצדדים עד להזהבה (כ-3-4 דקות לכל צד). הוציאו והניחו על צלחת בצד.
באותו מחבת, הוסיפו את הבצל ובשלו על חום בינוני כ-3-4 דקות, עד שהוא מתרכך ומתחיל לקבל צבע.
הוסיפו את השום ואבקת הקארי וערבבו במשך כדקה, עד שהתבלינים נודפים ריח.
הוסיפו את ציר העוף/מים והביאו לרתיחה.
הנמיכו את החום להרתחה עדינה והוסיפו את תערובת הזעפרן. תבלו בכפית מלח ופלפל שחור טרי. ערבבו.
החזירו את ירכי העוף למחבת, כסו ובשלו על חום נמוך כ-20 דקות, הפכו את הירכיים באמצע הבישול ותבלו לפי הטעם.
הוציאו מהמחבת, הכניסו את הרוטב מעל העוף והגישו עם אורז, ירקות ירוקים או סלט.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו