מרכיבים
6-8 ירכי עוף
4 ענפי רוזמרין
2 קופסאות (15.5 עוז) של שעועית קנליני
5-6 שיני שום קטנות, קצוצות גס
2 לימונים
1 כוס יין לבן, או ציר ירקות או מים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית פתיתי צ'ילי אדום (ניתן להתאים את הכמות לפי החריפות הרצויה)
מלח ופלפל
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה: כ-15 דקות זמן אפייה: כ-45 דקות עד שעה
בינוני
כשר
אופן ההכנה - עוף בלימון ורוזמרין עם שעועית
חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות פרנהייט).
שטפו את ירכי העוף וייבשו היטב. תבלו במלח ופלפל והניחו בתבנית עמוקה לצלייה.
סחטו מיץ של לימון אחד על העוף.
פזרו את שעועית הקנליני מסביב לירכי העוף בתבנית.
הוסיפו את השום הקצוץ והרוזמרין מעל השעועית.
מזגו את היין (או הציר או המים) לתבנית מעל השעועית ושאר המרכיבים.
סחטו מיץ של חצי לימון נוסף על השעועית.
חתכו את הלימון הנותר לפרוסות והניחו ביניהן את השעועית והעוף.
עסו את ירכי העוף עם שמן הזית הנותר ושפכו את השאר על השעועית.
תבלו בעוד קצת מלח ופתיתי צ'ילי אדום לפי הטעם.
אפו בתנור בחום של 190 מעלות צלזיוס (375 מעלות פרנהייט) למשך 45 דקות עד שעה, תלוי בגודל ירכי העוף, עד שהן מבושלות היטב.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו