בשרי

עוף צלוי קלאסי

מרכיבים​

עוף שלם לצלייה (כ-2 ק"ג)
1 כף טימין טרי קצוץ
10 ענפי טימין, מחולקים
3 לימונים, חתוכים לרבעים
תרסיס שמן בישול

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

סה"כ זמן: כ-1.5-2 שעות

בינוני

כשר

אופן ההכנה - עוף צלוי קלאסי

חממו את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס. בינתיים, הסירו את האיברים הפנימיים והצוואר מחלל העוף והשליכו אותם. הסירו שומן עודף מהעוף. בעדינות, הפרידו את העור מהחזה ומהשוקיים בעזרת אצבעותיכם.
ערבבו את הטימין הקצוץ עם מלח ופלפל לפי הטעם, ושפשפו בתערובת מתחת לעור העוף. פזרו מלח ופלפל לפי הטעם גם בתוך חלל הגוף. הכניסו 5 ענפי טימין ו-4 פלחי לימון לתוך החלל.
הניחו את העוף על רשת מכוסה בתרסיס שמן בישול, כאשר החזה כלפי מעלה. סדרו את פלחי הלימון הנותרים מסביב לעוף. הניחו את הרשת בתבנית צלייה. אפו את העוף במשך 60 עד 75 דקות, או עד שמדחום שמוחדר לחלק הבשרני של הירך מראה 74 מעלות צלזיוס.
הסירו את העוף מהתבנית והניחו אותו על צלחת, כאשר החזה כלפי מטה; תנו לו לנוח במשך 15 דקות (כדי שהמיצים יחזרו לבשר החזה). הסירו את העור (ניתן לשמור ולהגיש אותו אם רוצים). חתכו את העוף והגישו אותו עם פלחי הלימון הצלויים וענפי הטימין הנותרים.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

התחברות

אין לך עדין חשבון?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש