מאפים

פונדנט תפוחי אדמה שזופים

מרכיבים​

900 גרם תפוחי אדמה קטנים
מלח כשר ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שומן אווז (או שמן זית)
5 שיני שום
3 ענפי טימין טרי
1 כוס ציר עוף או מרק דל נתרן, ועוד לפי הצורך
מלח ים גס, לפיזור מעל

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

כ-40 דקות

בינוני

כשר

אופן ההכנה - פונדנט תפוחי אדמה שזופים

מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס.
קולפים את תפוחי האדמה ומקצרים את הקצוות כדי שיעמדו שטוח. חותכים לפרוסות בעובי של כ-2.5 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.
ממיסים את שומן האווז במחבת כבדה בקוטר 30 ס"מ על חום בינוני-גבוה עד שהוא מבריק, בערך 4 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה בשכבה אחת. מטגנים, מסובבים פעם או פעמיים, עד שהם מזהיבים ופריכים, 6 עד 9 דקות. הופכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את השום והטימין. מבשלים עד שהם מעלים ריח נפלא, 1 עד 2 דקות, ומזגגים את תפוחי האדמה בחמאה מספר פעמים.
מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה (הנוזל צריך להגיע לכחצי גובה תפוחי האדמה). מעבירים לתנור.
קולים בתנור עד שסכין קטנה חודרת לתפוחי האדמה בקלות והנוזל כמעט ונעלם, 25 עד 30 דקות. הופכים את תפוחי האדמה שוב, מפזרים מלח ים גס, ומגישים עם עוד טימין טרי מעל.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

התחברות

אין לך עדין חשבון?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש