מרכיבים
2 כפות פלפל שחור שלם
1 כף ועוד 2 כפיות תימין יבש
6 עלי דפנה מפוררים
2 כפיות ציפורן שלם
1/4 כוס שום קצוץ
2 כפיות ערער שלם ועוד 1/3 כוס ערער כתוש
16 כוסות (או 4 ליטר) מים
3/4 כוס סוכר חום כהה דחוס
3/4 כוס מלח כשר
1 חתיכת חזה בקר (כ-2 עד 2.5 קילוגרם)
2/3 כוס פלפל שחור גרוס גס
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
30 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - פסטרמה בקר
בקערה קטנה, מערבבים את הפלפל השחור, התימין, עלי הדפנה, הציפורן, השום והערער השלם.
בסיר על חום בינוני, מחממים את המים, הסוכר החום והמלח. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים. מסירים מהחום ומוסיפים את תערובת התבלינים היבשה. נותנים לתערובת לעמוד ולהתקרר במשך שעה.
מניחים את חזה הבקר במכל זכוכית או פלסטיק. שופכים את התמלחת המתובלת כך שתכסה את חזה הבקר לחלוטין. מכסים ומכניסים למקרר למשך 3 שבועות, מסובבים את הבשר כל מספר ימים.
מחממים את המעשן בהתאם להוראות היצרן.
מוציאים את חזה הבקר מהתמלחת ומייבשים אותו בנייר סופג. זורקים את התמלחת.
מערבבים את 1/3 כוס הערער הכתוש והפלפל השחור הגרוס בקערה קטנה. בעזרת כף היד, לוחצים 2/3 מתערובת הערער והפלפל לתוך הבשר. לוחצים את התערובת הנותרת בצד השני.
מניחים את חזה הבקר במעשן ומעשנים במשך כ-4 שעות. מוציאים מהמעשן ומקררים למשך 30 דקות. מוציאים מהמחבת ומקררים לחלוטין. חותכים לפרוסות דקות ומגישים.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו