מרכיבים
2 בצלים צהובים גדולים (כל אחד במשקל 340-400 גרם)
5 פלפלים פובלנו (כל אחד במשקל 85-115 גרם)
1 ק"ג ירכי עוף ללא עצמות ועור
4 כפות שמן זית, מחולקות
3 3/4 כפיות מלח, מחולקות
2 כפות אבקת צ'ילי
1 1/4 כוסות מים, ועוד לפי הצורך
1 קופסת עגבניות שלמות קלופות (800 גרם)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-45 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - צ'ילי עוף עשיר
קוצצים בצל אחד דק ככל האפשר. את הבצל השני קוצצים לחתיכות גדולות יותר בגודל של כ-1.25 ס"מ. קוצצים 2 פלפלים פובלנו דק ככל האפשר. את 3 הפלפלים הנותרים קוצצים לחתיכות גדולות יותר בגודל של כ-1.25 ס"מ.
חותכים את העוף לקוביות בגודל של כ-2.5 ס"מ. אין צורך לחתוך לקוביות מושלמות, העיקר שיהיו בגודל דומה.
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב על חום בינוני-גבוה. כששמן חם, מוסיפים את העוף. מפזרים 3/4 כפית מלח ונותנים לעוף להתבשל ללא הפרעה כ-5 דקות, עד שהחתיכות מתחילות להשחים.
מערבבים את העוף עם כף עץ, ואז מוסיפים את אבקת הצ'ילי. מערבבים היטב ומבשלים כ-30 שניות כדי לקלות את אבקת הצ'ילי.
מנמיכים את האש לחום בינוני ומוסיפים את הבצל והפלפלים הקצוצים דק. מוסיפים 1 כפית מלח ומערבבים. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם והוספת נתזי מים קטנים לפי הצורך כדי למנוע חריכה, כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את שאר הירקות לסיר ומוסיפים 1 כפית מלח נוספת. מבשלים באותו אופן (מערבבים ומוסיפים מים לפי הצורך) כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים לסיר 1 1/4 כוסות מים ואת קופסת העגבניות עם המיץ שלהן, תוך מעיכת כל עגבניה ביד לפני שמוסיפים אותה לסיר. מוסיפים את 2 כפות שמן הזית הנותרות ואת 1 כפית המלח הנותרת. מביאים לרתיחה ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, 10-15 דקות, עד שהמרקם סמיך כפי שאוהבים.
הצעת הגשה
מגישים חם עם תוספות לפי העדפה אישית (כגון כוסברה טרייה, פרוסות אבוקדו, או פרוסות צ'ילי טרי).
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו