בשרי

צלי בקר

מרכיבים​

בשר בקר 700 גרם
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
3 שיני שום, קצוצות
2 ענפי רוזמרין טרי
2 ענפי טימין טרי
1 בצל, פרוס
1 כוס מרק בקר
1 כוס יין אדום (לא חובה)

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

3 שעות

בינוני

כשר

אופן ההכנה - צלי בקר

מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
מוציאים את הצלי מהמקרר ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
מייבשים את הצלי עם נייר סופג ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל מכל הצדדים.
בתבנית צלייה גדולה המתאימה לתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה.
צורבים את הצלי במחבת 3-4 דקות מכל צד עד להשחמה.
מוציאים את הצלי מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים את השום, הרוזמרין, הטימין והבצל הפרוס לאותה מחבת ומאדים עד שהבצל רך וריחני, כ-5 דקות.
יוצקים פנימה את מרק הבקר והיין האדום (אם משתמשים) ומביאים את התערובת לרתיחה.
מניחים את הצלי בחזרה לתבנית, כשהצד השומן כלפי מעלה, ומעבירים את התבנית לתנור.
צולים את בשר הבקר במשך 15-20 דקות, ואז מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-165 מעלות צלזיוס וממשיכים לצלות במשך 20-30 דקות 
לאחר שהצלי הגיע לטמפרטורה הרצויה, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח לפחות 10-15 דקות לפני שפורסים ומגישים.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

Sign in

No account yet?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש