בשרי

צלעות בקר בתנור

מרכיבים​

נתח צלעות בקר (2-4 צלעות) במשקל 2-5.5 ק"ג
קמח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 עד 1 כוס ציר בקר או מרק בקר (לא חובה, להכנת רוטב)

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

כ-4.5 עד 6 שעות (כולל זמן המתנה)

בינוני

כשר

אופן ההכנה - צלעות בקר בתנור

הוציאו את הנתח מהמקרר 2.5 עד 4 שעות לפני הבישול.
חממו את התנור ל-260 מעלות צלזיוס.
הניחו את הנתח בתבנית צלייה פתוחה ורדודה, כאשר הצד עם השומן פונה כלפי מעלה. פזרו מעט קמח על השומן ושפשפו אותו בעדינות לתוך השומן. תבלו במלח ופלפל מכל הצדדים.
הכניסו את הנתח לתנור המחומם וצלו לפי זמן הצלייה בטבלה המופיעה בסוף המתכון, בדיוק בזמן. (מדובר ב-15 דקות לכל צלע, או בערך 5 דקות בישול לכל חצי ק"ג של הנתח לאחר ניקוי והכנה לצלייה).
בסיום זמן הבישול, כבו את התנור. אין לפתוח את דלת התנור בשום שלב.
השאירו את הנתח בתנור עד שהטמפרטורה בתנור תהיה פושרת, בערך שעתיים. הנתח ישמור על קראסט חיצוני פריך וחום פנימי המתאים להגשה גם 4 שעות לאחר ההוצאה מהתנור.
הכנת רוטב דק
הסירו את השומן העודף מהנוזלים שנשארו בתבנית הצלייה, השאירו את חלקי הבשר שבתבנית.
הוסיפו 1/2 עד 1 כוס ציר בקר או מרק בקר לתבנית.
הביאו לרתיחה, תוך ערבוב הקרקעית של התבנית כדי לשחרר את חלקי הבשר.
בשלו על אש נמוכה במשך דקה ותבלו לפי הטעם.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

התחברות

אין לך עדין חשבון?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש