בשרי

קבבוני כבש עם צ'אטני נענע

מרכיבים​

צ'אטני נענע

3 כוסות עלי נענע טריים קצוצים גס (כ-100 גרם)
½ כוס בצל אדום קצוץ גס (מ-1 בצל קטן)
¼ כוס מים, ועוד לפי הצורך
1 כף פלפלים ירוקים טריים קצוצים גס (אופציונלי, לפי הטעם)
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ גס
6 כוסות כוסברה טרייה קצוצה גס (כ-200 גרם)
1 כף מיץ לימון טרי
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
קבבים

2.5 ק"ג שוק כבש ללא עצם, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
½ כוס פלוס 2 כפות (150 מ"ל) חומץ מאלט
¼ כוס מחית ג'ינג'ר-שום (מ-1 צנצנת קטנה)
2 כפיות מלח
1.5 כפיות מחית פפאיה טרייה
6 כפות שמן חרדל, מחולק
¼ כוס פפריקה אדומה קשמירית
1.5 כפות גרם מסאלה
1 כף כמון שחור
2 כפיות כורכום טחון
2 כוסות יוגורט סויה (כמחליף ליוגורט חלב)
6 כפות חמאה מומסת (או מחמאה, כדי להחליף חמאה)

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

זמן כולל: כ-10 שעות (כולל זמן השהייה במרינדה)

בינוני

כשר

אופן ההכנה - קבבוני כבש עם צ'אטני נענע

הכנת צ'אטני נענע:

במעבד מזון, לשים את הנענע, הבצל, ¼ כוס מים, הפלפלים הירוקים (אופציונלי), הג'ינג'ר וחצי מכמות הכוסברה.
לעבד עד קבלת תערובת חלקה, לעצור מדי פעם ולגרד את הצדדים ולהוסיף מים בכפית אחת בכל פעם (עד 1/3 כוס) לפי הצורך כדי לשחרר את התערובת.
להוסיף את יתרת הכוסברה ולעבד עד חלקה, כ-1 דקה נוספת.
להעביר לקערה בינונית, להוסיף את מיץ הלימון, המלח והסוכר ולערבב היטב. לכסות ולשמור במקרר עד לשימוש.
הכנת הקבבים:

לשים את קוביות הכבש, החומץ, מחית הג'ינג'ר-שום, המלח ומחית הפפאיה בקערה גדולה ולערבב עד שהכבש מצופה היטב. לכסות ולשמור במקרר לשעתיים.
לחמם 3 כפות שמן במחבת גדולה על אש נמוכה עד שהשמן פושר, כ-4 דקות. להסיר מהאש ולהוסיף את הפפריקה, גרם מסאלה, כמון שחור וכורכום ולערבב.
להוסיף את יוגורט הסויה ולערבב עד שהתערובת אחידה. להעביר לקערה גדולה.
להוציא את הכבש מתערובת החומץ ולזרוק את תערובת החומץ. להעביר את הכבש לתערובת היוגורט ולערבב עד שהכבש מצופה היטב. לכסות ולשמור במקרר לפחות 8 שעות ועד 12 שעות.
לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס. לשפד את קוביות הכבש על 20 שיפודים באורך 20 ס"מ (6-7 קוביות על כל שיפוד).
לשים נייר אלומיניום על תבנית אפייה גדולה ולזלף 1.5 כפות שמן מעל נייר האלומיניום. להניח את השיפודים על התבנית ולזלף את יתרת 1.5 כפות השמן.
לאפות בתנור שחומם מראש, להפוך את השיפודים כל 3-4 דקות, עד שהיוגורט מתחיל להתקשות או ליצור קרום, כ-6 דקות.
להסיר מהתנור, לזלף מעט חמאה מומסת על כל שיפוד ולהמשיך לאפות, להפוך את השיפודים ולזלף חמאה כל 3 דקות, עד שהקבבים שחומים ומבושלים למידת מדיום-רייר (טמפרטורת הבשר הפנימית צריכה להיות 52 מעלות צלזיוס), כ-7-8 דקות או עד דרגת ההכנה הרצויה.
להסיר מהתנור ולהעביר למגש גדול. לפזר מעל הקבבים מעט צ'אט מסאלה ולהגיש עם צ'אטני נענע.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

התחברות

אין לך עדין חשבון?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש