בשרי

ראמן

מרכיבים​

0 גרם בשר בקר ללא עצמות (כתף או שוק), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
מלח כשר
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן צמחי
1 בצל צהוב גדול, חתוך גס
4 פלפלים גואחילו מיובשים, ללא גרעינים וחתוכים גס
2 פלפלים צ'יפוטלה ברוטב אדובו
6 שיני שום קצוצות
2 כפיות אורגנו מקסיקני מיובש
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כף שומשום לבן קלוי
1/4 כוס חומץ לבן או חומץ אורז ללא תיבול
1 כוס עגבניות משומרות קצוצות או רסק עגבניות
2 כוסות ציר בקר
1 מקל קינמון
2 עלי דפנה מיובשים
2 כוכבי אניס
4 ציפורן שלמה
4 חבילות נודלס ראמן אינסטנט (ללא תיבול)
להגשה:
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
2 בצלים ירוקים, חתוכים דק
2 כפות פלפל חריף מוחמץ (אופציונלי)
עלי כוסברה
1 לימון גדול, חתוך לרבעים
4 ביצים חצי-קשות (אופציונלי)

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

זמן הכנה: כ-30 דקות זמן בישול: כ-3 שעות

בינוני

כשר

אופן ההכנה - ראמן

תבלו בנדיבות את הבשר במלח ופלפל שחור. חממו את השמן בסיר כבד, כגון סיר ברזל יצוק, על חום בינוני-גבוה עד שהשמן מתחיל לנצנץ ולעשן. טגנו את הבשר בקבוצות כדי לא לצופף את הסיר, כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהבשר שחום וקרמלי. העבירו את הבשר הטוגן לצלחת והשאירו את השומן המומס בסיר.
הורידו את החום לבינוני והוסיפו את הבצל. טגנו כ-3-4 דקות. אם חלקים בסיר מתחילים להישרף, הוסיפו כף או שתיים של מים וגרדו בעדינות עם כף עץ. כשהבצל שקוף מעט, הוסיפו את הפלפלים היבשים, השום, האורגנו, הכמון, הפפריקה והשומשום. טגנו עוד כ-2 דקות, ואז הוסיפו את החומץ, העגבניות והציר בקר. הביאו לרתיחה על חום גבוה.
השתמשו בבלנדר מוט לטחון את התערובת עד לקבלת מרקם חלק (או העבירו בזהירות לבלנדר וטחנו, ואז החזירו לסיר).
הוסיפו את הבשר הטוגן לסיר יחד עם מקל הקינמון, עלי הדפנה, כוכבי האניס והציפורן. הוסיפו 3 כוסות מים, הביאו לרתיחה על חום גבוה ואז תבלו במלח לפי הטעם. הנמיכו את החום כדי לשמור על רתיחה עדינה וכסו את הסיר. בשלו במשך 2-3 שעות עד שהבשר רך ומתפורר בקלות.
בעזרת כף מחוררת, הוציאו את הבשר מהמרק וקצצו אותו גס או פררו בעזרת מזלג עד שהוא דומה לבשר מפורק. הוסיפו מים למרק כדי שיהיה דליל, כמו מרק ראמן קלאסי.
בשלו את הנודלס לפי הוראות האריזה. הגישו את הנודלס בקערות, מזגו מעל את מרק הבירייה והניחו כף גדולה של בשר מעל. קשטו עם בצל, בצל ירוק, פלפל חריף מוחמץ, כוסברה, לימון וביצה (אם משתמשים).

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

התחברות

אין לך עדין חשבון?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש