מרכיבים
750 גרם נתחי בשר לתבשיל, כגון כתף, חתוכים לרצועות
כף שמן צמחי או שמן קנולה, ועוד מעט אם צריך
2 בצלים, חצויים ופרוסים
2 שיני שום, כתושות
קוביית ציר בקר או כף ציר נוזלי
כף חרדל דיז'ון
200 גרם פטריות ערמונים, חצויות
2 כפיות קורנפלור
חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
אטריות טליאטלה או פירה תפוחי אדמה, להגשה
קמצוץ פפריקה, להגשה
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-6-8 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - תבשיל בקר סטרוגנוף בקדירה איטית
שלב 1: הדליקו את הקדירה האיטית. תבלו את הבשר במלח ופלפל. חממו את השמן במחבת רחבה והוסיפו את הבשר במנות כדי לא להעמיס על המחבת. טגנו על חום גבוה עד שהבשר מקבל צבע שחום עמוק, ואז העבירו לקדירה האיטית. הוסיפו את הבצל והשום למחבת וטגנו לכמה דקות עד שהם רכים, הוסיפו עוד שמן אם צריך. הוסיפו מעט מים וגרדו את הקרקעית של המחבת עם המים, ואז שפכו הכל לתוך הקדירה האיטית.
שלב 2: הוסיפו את הציר לבשר, ואז את החרדל ותבלו במלח ופלפל. הוסיפו מספיק מים כדי לכסות את הבשר, שימו מכסה ובשלו על חום נמוך במשך 6-8 שעות או על חום גבוה במשך 5-6 שעות.
שלב 3: כ-30 דקות לפני ההגשה, טגנו את הפטריות עד שהן רכות ומקורמלות. שפכו את הפטריות לתוך הקדירה האיטית. ערבבו את הקורנפלור עם מעט נוזל מהסטרוגנוף במחבת עד לקבלת תערובת חלקה, ואז הוסיפו כ-100 מ"ל נוספים והביאו לרתיחה. לאחר שהרוטב מסמיך, שפכו אותו לתוך הקדירה האיטית .הפכו את החום לגבוה (אם לא היה כבר) ובשלו עוד 20 דקות. ערבבו פנימה את הפטרוזיליה. הגישו עם אטריות טליאטלה או פירה תפוחי אדמה, מפוזר עם פפריקה.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו