מרכיבים
2 כפות שמן זית
750 גרם כתף טלה ללא עצם, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
1 בצל צהוב גדול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כפיות כמון טחון
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/4 כפית פלפל קאיין
1/4 כפית פלפל שחור טרי טחון, ועוד לפי הטעם
500 מ"ל ציר עוף
1 קופסה (455 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה (270 גרם) חומוס, מסונן ושטוף
1/4 כוס (60 גרם) משמשים מיובשים, חצויים
1 מקל קינמון
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח, לפי הטעם
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-2 שעות זמן עבודה: כ-20 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
מחממים שמן זית בסיר כבד וגדול על אש בינונית-גבוהה. מבשלים את קוביות הטלה בשני סבבים עד שהן משחימות מכל הצדדים, כ-6-8 דקות לסבב. מעבירים את הטלה לקערה.
מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד שהם רכים, כ-5-7 דקות. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, הפלפל קאיין והפלפל השחור, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד למשך 2 דקות.
מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה, תוך גירוד כל השאריות מהתחתית. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, החומוס, המשמשים, מקל הקינמון והטלה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה, חלקית מכוסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהטלה רך והתבשיל מסמיך, כ-1 שעה ורבע.
מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומגישים מיד.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו