מרכיבים
2 ק"ג כתף טלה ללא עצם או בשר טלה לבישול, חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
2 כפות שמן צמחי או שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסה (28 אונקיות) עגבניות קלופות שלמות במיץ
2 תפוחי אדמה אדומים בינוניים, שטופים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ (בערך 2 כוסות)
3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ (בערך 2 כוסות)
16 בצלצלי פנינה, קלופים, שטופים ומקוצצים (בערך 2 כוסות)
4 כוסות כרוב קייל, שטוף, גבעולים עבים מוסרים וחתוך לרצועות בגודל 5 ס"מ
2 כפות עלי רוזמרין טריים, קצוצים גס, או 1 כף מיובשים, מחולקים לשניים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-2.5 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - תבשיל טלה עם ירקות
שוטפים את נתחי הטלה ומייבשים אותם עם מגבת נייר. מחממים שמן בסיר בגודל 5-6 ליטר על חום בינוני-גבוה.
מזהיבים את נתחי הטלה בקבוצות קטנות כדי לא להעמיס על התחתית. הופכים את החתיכות עם מלקחיים או כף עץ גדולה כדי להזהיב מכל הצדדים, כ-6-8 דקות לקבוצה.
מעבירים לקערה גדולה. מסירים בזהירות את כל השומן מהסיר.
מחזירים את הסיר לאש. מוסיפים רסק עגבניות ואת העגבניות עם המיץ שלהם, מפרקים את העגבניות ומערבבים עם כף עץ או מרית עמידה לחום.
מחזירים את נתחי הטלה המוזהבים לסיר ומערבבים. במידת הצורך, מוסיפים מים רק כדי לכסות את הטלה. כשהנוזל מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים על אש קטנה במשך 1.5 שעות.
בזמן שהטלה מתבשל, מכינים את כל הירקות לפי הרשימה. אחרי שהטלה התבשל במשך 1.5 שעות, מוסיפים את הירקות וחצי מכמות הרוזמרין לסיר, מערבבים אותם בנוזל הבישול. ממשיכים לבשל עוד 30 דקות עד שהטלה והירקות רכים מאוד.
מוסיפים את הרוזמרין הנותר ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים חם.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו