מרכיבים
1.5 עד 2 ק"ג חזה עוף או ירכי עוף ללא עצמות ועור, או שילוב ביניהם
בצל צהוב גדול, קצוץ
2 גבעולי סלרי, קצוצים
2 קופסאות (4 אונקיות כל אחת) פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות (רצוי קלויים באש), מסוננים
3 שיני שום, קצוצות
2 כפיות כמון טחון
1.5 עד 2 כפיות מלח כשר
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית אורגנו יבש
עלה דפנה אחד
4 כוסות מרק עוף דל נתרן
קופסה אחת (15 אונקיות) שעועית קנליני או שעועית לבנה קטנה, מסוננת ושטופה
כוס אחת גרעיני תירס קפואים
להגשה:
גבינת ג'ק מגורדת (ניתן להשתמש בגבינה פרווה לפי הצורך)
פלחי ליים
כוסברה קצוצה
שמנת חמוצה (או תחליף פרווה)
רוטב חריף
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה: כ-20 דקות זמן בישול: 4-8 שעות
קל
כשר
אופן ההכנה - תבשיל עוף בבישול איטי
מכניסים את העוף, הבצל, הסלרי, הפלפלים הירוקים, השום, הכמון, 1.5 כפיות מלח, הכוסברה, האורגנו ועלת הדפנה לסיר בישול איטי בנפח 6 ליטר או יותר. מערבבים כך שהתבלינים יכסו את כל הרכיבים, וממקמים את העוף בתוך הירקות.
יוצקים את מרק העוף מעל, כך שיכסה את העוף והירקות בכסנטימטר או יותר.
מכסים ומבשלים על הגדרת HIGH למשך 4 שעות או על הגדרת LOW למשך 6 שעות. אפשר לבשל גם 8 שעות על הגדרת LOW, אך אז העוף נוטה להתפרק יותר בעת הפריסה.
כ-30 דקות לפני סיום הבישול, מסירים את מכסה הסיר ומערבבים פנימה את השעועית והתירס. טועמים ומוסיפים חצי כפית מלח נוספת או תבלינים נוספים לפי הטעם. מכסים ומבשלים למשך הזמן הנותר.
מעבירים את העוף לצלחת גדולה ומפוררים אותו לחתיכות בגודל ביס באמצעות שני מזלגות. מערבבים את העוף בחזרה לתבשיל ומסירים את עלת הדפנה.
מגישים עם גבינה מגורדת, פלחי ליים, כוסברה קצוצה ושמנת חמוצה או תחליף פרווה.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו