מרכיבים
2 פרוסות חזה אווז מעושן, חתוכות לרוחב לחתיכות בגודל של 1/4 אינץ'
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות קמח
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות בגודל של 1/4 אינץ'
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל של 1/4 אינץ'
1 פלפל צהוב בינוני, חתוך לקוביות בגודל של 1/4 אינץ'
3 שיני שום בינוניות, קצוצות דק
1 פלפל חלפיניו קטן, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
1 כף כמון טחון
1 כפית אבקת צ'ילי
1 כף אורגנו מיובש
4 כוסות ציר עוף דל נתרן
3 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל של 1/4 אינץ'
1 כפית מלח ים
4 קופסאות של 540 גרם שעועית לבנה (מומלץ להשתמש בסוגים שונים של שעועית לבנה, למשל 2 קופסאות של שעועית קנליני ו-2 קופסאות של שעועית חמאה. גם שעועית גרייט נורדן מתאימה)
3 כוסות חזה עוף מבושל וחתוך לרצועות (ניתן להשתמש בשאריות עוף מבושל או בעוף צלוי מוכן)
1/2 כוס שמנת צמחית
1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
הכנה: כ-20 דקות בישול: כ-45 דקות סה"כ: כ-65 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - תבשיל עוף צלוי ושעועית לבנה
הניחו את פרוסות חזה האווז המעושן בסיר גדול וכבד ובשלו על חום בינוני עד שהן מזהיבות ומתחילות להיות פריכות. הסירו את פרוסות החזה בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בכמה שכבות של מגבות נייר. שימו בצד.
הוסיפו את שמן הזית לשומן שנותר בסיר. כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל, הסלרי, הפלפל הצהוב, השום והחלפיניו לסיר ובשלו עד שהירקות מתרככים, כ-4-5 דקות. הוסיפו את הקמח, הכמון, אבקת הצ'ילי והאורגנו ובשלו במשך 2 דקות נוספות, תוך ערבוב מתמיד.
הוסיפו בהדרגה את ציר העוף תוך כדי ערבוב. הביאו לרתיחה ואז הוסיפו את הגזרים והמלח. הורידו את החום והשאירו על אש קטנה.
שטפו וסננו את השעועית. מעכו 2 כוסות (בערך 2 קופסאות) מהשעועית בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו את השעועית, השעועית המעוכה, חזה האווז ששמרתם והעוף המבושל לציר המתבשל. בשלו במשך 15-20 דקות או עד שהגזרים רכים מאוד.
הוסיפו את השמנת הצמחית והכוסברה וערבבו היטב. הגישו חם עם שבבי טורטיה וקשטו בכוסברה נוספת או קמצוץ גבינת צ'דר מגורדת. מתאים גם עם כף שמנת חמוצה או יוגורט יווני.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו