מרכיבים
350 גרם בשר טחון
1 כפית אורגנו
1 כפית זרעי שומר
1½ כף שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
1 כף רסק עגבניות
2 קופסאות של 400 גרם רסק עגבניות
2 כפיות סוכר
קרוטונים (או פרוסות לחם חתוכים לקוביות ונדרשת אפייה בסוף)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
50 דק'
קל
כשר
אופן ההכנה - קציצות בשר עם קרוטונים/לחם.
שלב 1
מערבבים בקערה את הבשר טחון יחד עם האורגנו, זרעי שומר (מלח פלפל לפי טעם) לאחר מכן מחלקים את הבשר לכדורי קציצות.
מטגנים את הקציצות עם מעט שמן עד להשחמה קלה על אש בינונית ולאחר מכן מניחים את הקציצות בצד.
שלב 2
מחממים סיר עם שמן על אש בינונית מוסיפים את הבצל עד לריכוך ומעט הזהבה, תוך כדי ערבוב מוסיפים את השום ולאחר דקה גם את רסק העגבניות והסוכר מנמיכים טיפה את האש למשך כ10-15 דק'.
שלב 3
מניחים את הקציצות על הרוטב, ואז מוסיפים את הקרוטונים מעל ממתינים כ-10 דק'.
במידה והשתמשנו בלחם שלב 3
מעבירים את הרוטב לכלי שמתאים לאפייה מניחים את הקציצות על הרוטב, ואז מוסיפים את הלחם אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ 15-20 דקות או להזהבה ופריכה.
מומלץ להגיש עם פסטה או אורז לבן.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו