מרכיבים
300 גרם קמח לחם1 כפית שמרים
1 כפית מלח
1 כף שמן זית,
רוטב העגבניות
חופן בזיליקום טרי או 1 כפית מיובשת
1 שן שום, כתושה
בשביל התוספת
100 גרם כדור מוצרלה, פרוס
חופן עגבניות שרי, חצויות
לסיים
חופן עלי בזיליקום (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
35 דק'
קל
כשר
אופן ההכנה - פיצה משפחתית
שלב 1
מכינים את הבסיס: שמים את הקמח בקערה גדולה ואז מערבבים פנימה את השמרים והמלח. יוצרים גומה, יוצקים פנימה 200 מ"ל מים חמימים ואת השמן זית ולשים עד לקבלת בצק רך ורטוב למדי. הופכים על משטח מקומח קלות ולשים 5 דקות עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים במגבת ומניחים בצד. אפשר להשאיר את הבצק לתפיחה אם תרצו, אבל זה לא קריטי לפיצה דקה.
שלב 2
מכינים את הרוטב: מערבבים את הרוטב עגבניות, הבזיליקום והשום הכתוש יחד, ומתבלים לפי הטעם (מלח פלפל).
שלב 3
מרדדים את הבצק: אם נתתם לבצק לתפוח, לישה מהירה ואז לפצל לשני כדורים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגולים גדולים בקוטר של כ-25 ס"מ בעזרת מערוך. הבצק צריך להיות דק מאוד כי הוא יתפח בתנור. מרימים את העיגולים על שני ניירות אפייה מקומחים.
שלב 4
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
שמים תבנית נוספת או תבנית אפייה הפוכה בתנור במדף העליון.
מוסיפים את הרוטב שהכנו על בצק הפיצה עם גב הכף. מפזרים מלמעלה גבינה ועגבניות, מזלפים שמן זית מתבלים ומכניסים לתנור. אופים 8-10 דקות עד שהן פריכות.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו