מרכיבים
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
2 כוסות אפונה קפואה
4 כוסות מרק עוף או ירקות
1/2 כוס שמנת (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית, לבישול
פטרוזיליה טרייה או עירית, לקישוט (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
1 שעה
קל
כשר
אופן ההכנה - מרק אפונה
מחממים סיר גדול על אש בינונית ומוסיפים כף שמן זית.
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות.
מוסיפים את האפונה, המרק וקורט מלח ופלפל. מביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים לה להתבשל במשך 10-15 דקות, או עד שהאפונה רכה.
מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר כמה דקות.
משתמשים בבלנדר טבילה או מעבירים את המרק לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. אם אתה אוהב את המרק שלך סמיך יותר, אתה יכול לערבב פחות.
מחזירים את המרק לסיר ומחממים אותו על אש בינונית.
מערבבים פנימה את השמנת (אם משתמשים) ומחממים.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
מגישים חם עם פטרוזיליה טרייה או עירית כקישוט (אם משתמשים).
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו