מרכיבים
1 כוס קמח
2 ביצים גדולות
1 1/4 כוסות חלב
2 כפות חמאה ללא מלח, מומסת
1 כף סוכר מגורען
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
40 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - קרפ צרפתי
בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר והמלח.
בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב, החמאה המומסת ותמצית הווניל.
מוסיפים את תערובת הביצים בהדרגה לתערובת הקמח תוך כדי טריפה עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים את הבלילה לפחות 30 דקות עד שעה כדי לתת לה לנוח.
מחממים מחבת או מחבת קרפ טפלון על אש בינונית. מברישים קלות את המחבת בחמאה או שמן.
יוצקים כמות קטנה של בלילה על מרכז התבנית, ומיד מערבלים את התבנית כדי לצפות את התחתית בצורה אחידה בבלילה.
מבשלים את הקרפ כ-1-2 דקות או עד שהשוליים מתחילים להזהיב. משחררים את שולי הקרפ בעזרת מרית, ואז הופכים אותו ומבשלים עוד 30 שניות או עד שהצד השני מזהיב קלות.
מעבירים את הקרפ לצלחת וחוזרים על התהליך עם הבלילה שנותרה, עורמים את הקרפים אחד על השני.
הגישו את הקרפים חמים, עם המילוי הרצוי, כמו נוטלה, פירות, קצפת, ריבה או מילויים מלוחים כמו, תרד ופטה, פטריות או ביצים מקושקשות וגבינה.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו