מרכיבים
עוף רוטיסרי, בשר מופרד מהעצם
2 כוסות גזרים טריים חתוכים
2 כוסות אפונה טרייה
שן שום אחת, קצוצה
1/3 כוס שמן זית
1/2 בצל קצוץ
1/3 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט מלח סלרי
1 ו-3/4 כוסות מרק עוף דל נתרן
2/3 כוס חלב סויה (או חלב קוקוס)
1 חלבון ביצה
2 בצקי פאי מצוננים (פרווה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-1 שעה
בינוני
כשר
אופן ההכנה - פאי עוף קלאסי
חממו את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות פרנהייט).
בסיר בינוני, הביאו לרתיחה את הגזרים והאפונה יחד למשך כ-15 דקות. סננו והניחו בצד.
בזמן שהגזרים והאפונה מתבשלים, חממו את שמן הזית או השמן הצמחי במחבת גדולה על חום בינוני. הוסיפו את השום והבצל ובשלו למשך 10 דקות.
הוסיפו למחבת את המלח, הפלפל והקמח. ערבבו הכל יחד, ולאחר מכן הוסיפו בהדרגה את מרק העוף וחלב הסויה (או חלב הקוקוס). תנו לתערובת להתבשל כ-8 דקות עד שהיא מתעבה.
בזמן שהתערובת מתבשלת, פרשו ואחר כך לחצו בצק פאי אחד לתחתית קערת פאי או תבנית פאי. הברישו את הבצק עם מעט חלבון ביצה.
הוסיפו לסירוגין את האפונה, הגזרים והעוף לתוך הקערה עם הבצק. שפכו את הרוטב מעל, ודאגו לפזר אותו באופן שווה על המילוי.
הוסיפו את בצק הפאי העליון ולחצו את הקצוות יחד כדי לאטום. בעזרת חוד של סכין חדה, חתכו 4 חריצים בבצק העליון. הברישו את הבצק העליון עם חלבון ביצה.
אפו בתנור למשך 30-35 דקות, ותנו לפאי להתקרר כ-5-10 דקות לפני ההגשה.
פודיל ממליץ לכם על:
מוצרים
הכנתם את המתכון?
שתפו אותנו
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו