מרכיבים
2 עופות חתוכים ל-8 חלקים כל אחד
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
מלח
1 כוס דבש
2 כפות חרדל דיז'ון
1 כפית פלפל שחור גרוס גס
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-45 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - עוף בדבש וחרדל אפוי
חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. על שני תבניות אפיה גדולות עם שוליים, ערבבו את העוף עם שמן הזית ותבלו במלח. צלו עד שהעוף כמעט מבושל, כ-20 דקות לחזה העוף וכ-25 דקות לרגליים, לירכיים ולכנפיים. שפכו את השומן מהתבניות.
חממו את הגריל (ברוילר) והניחו את הרשת מעט מתחת למרכז.
בסיר קטן, הביאו לרתיחה את הדבש, החרדל, הפלפל וקורט מלח.
על אחת מהתבניות, ערבבו את כל חלקי העוף עם תערובת הדבש. הניחו את העוף עם העור כלפי מטה וגרילו כ-5 דקות, מזלפים עם הדבש ומסובבים את התבנית לפי הצורך, עד שהחתיכות משחימות. הפכו את העוף עם העור כלפי מעלה וגרילו ל-5 דקות נוספות, מזלפים מדי פעם. העוף מוכן כאשר הוא מבושל היטב והעור מצופה בציפוי עמוק אך לא חרוך. העבירו את העוף לצלחת הגשה.
שפכו את המיצים מהתבנית לקערה חסינת חום וסלקו את השומן. הגישו את העוף עם המיצים בצד.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו