מרכיבים
900 גרם תפוחי אדמה קטנים
מלח כשר ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שומן אווז (או שמן זית)
5 שיני שום
3 ענפי טימין טרי
1 כוס ציר עוף או מרק דל נתרן, ועוד לפי הצורך
מלח ים גס, לפיזור מעל
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-40 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - פונדנט תפוחי אדמה שזופים
מחממים תנור ל-230 מעלות צלזיוס.
קולפים את תפוחי האדמה ומקצרים את הקצוות כדי שיעמדו שטוח. חותכים לפרוסות בעובי של כ-2.5 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.
ממיסים את שומן האווז במחבת כבדה בקוטר 30 ס"מ על חום בינוני-גבוה עד שהוא מבריק, בערך 4 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה בשכבה אחת. מטגנים, מסובבים פעם או פעמיים, עד שהם מזהיבים ופריכים, 6 עד 9 דקות. הופכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את השום והטימין. מבשלים עד שהם מעלים ריח נפלא, 1 עד 2 דקות, ומזגגים את תפוחי האדמה בחמאה מספר פעמים.
מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה (הנוזל צריך להגיע לכחצי גובה תפוחי האדמה). מעבירים לתנור.
קולים בתנור עד שסכין קטנה חודרת לתפוחי האדמה בקלות והנוזל כמעט ונעלם, 25 עד 30 דקות. הופכים את תפוחי האדמה שוב, מפזרים מלח ים גס, ומגישים עם עוד טימין טרי מעל.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו