מרכיבים
נתח צלעות בקר (2-4 צלעות) במשקל 2-5.5 ק"ג
קמח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 עד 1 כוס ציר בקר או מרק בקר (לא חובה, להכנת רוטב)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-4.5 עד 6 שעות (כולל זמן המתנה)
בינוני
כשר
אופן ההכנה - צלעות בקר בתנור
הוציאו את הנתח מהמקרר 2.5 עד 4 שעות לפני הבישול.
חממו את התנור ל-260 מעלות צלזיוס.
הניחו את הנתח בתבנית צלייה פתוחה ורדודה, כאשר הצד עם השומן פונה כלפי מעלה. פזרו מעט קמח על השומן ושפשפו אותו בעדינות לתוך השומן. תבלו במלח ופלפל מכל הצדדים.
הכניסו את הנתח לתנור המחומם וצלו לפי זמן הצלייה בטבלה המופיעה בסוף המתכון, בדיוק בזמן. (מדובר ב-15 דקות לכל צלע, או בערך 5 דקות בישול לכל חצי ק"ג של הנתח לאחר ניקוי והכנה לצלייה).
בסיום זמן הבישול, כבו את התנור. אין לפתוח את דלת התנור בשום שלב.
השאירו את הנתח בתנור עד שהטמפרטורה בתנור תהיה פושרת, בערך שעתיים. הנתח ישמור על קראסט חיצוני פריך וחום פנימי המתאים להגשה גם 4 שעות לאחר ההוצאה מהתנור.
הכנת רוטב דק
הסירו את השומן העודף מהנוזלים שנשארו בתבנית הצלייה, השאירו את חלקי הבשר שבתבנית.
הוסיפו 1/2 עד 1 כוס ציר בקר או מרק בקר לתבנית.
הביאו לרתיחה, תוך ערבוב הקרקעית של התבנית כדי לשחרר את חלקי הבשר.
בשלו על אש נמוכה במשך דקה ותבלו לפי הטעם.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו