מרכיבים
1.2 ק"ג שוק בקר, חתוך לקוביות
4-5 כפות שמן זית
2 בצל בינוני, קצוץ דק
3 גזרים בינוניים, קצוצים דק
4 מקלוני סלרי, קצוצים דק
4 שיני שום, פרוסות
3 כפות רסק עגבניות
400 מ"ל יין אדום
2 גבעולי רוזמרין
2 עלי דפנה
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (400 גרם כל אחת)
500 מ"ל ציר בקר
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
3 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - ראגו בקר עשיר
הכנה מראש: חממים את התנור ל-160°C (140°C עם טורבו) או חום בינוני. מתבלים את קוביות הבקר במלח ופלפל. מחממים 1 כף שמן זית בסיר שמתאים לתנור (סיר יציקת ברזל או סיר פלדה עבה) על חום בינוני-גבוה. צולים את הבקר עד שיתקבל צבע כהה, כ-15 דקות, בשיוך אם צריך, עם 1 כף שמן לכל שיוך. מסננים את הבקר דרך מסננת כדי להיפטר משומן.
בישול הירקות: מנגבים את הסיר בעזרת נייר סופג, ואז מוסיפים 2 כפות שמן זית נוספות, את הבצל, הגזר, הסלרי והשום עם קמצוץ מלח. מבשלים על חום נמוך-בינוני במשך 8-10 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את היין, עשבי התיבול, העגבניות המרוסקות וציר הבקר. מתבלים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבקר ומביאים לרתיחה נוספת. מכסים ומעבירים לתנור למשך 2 שעות ו-30 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה, מערבבים ומחזירים לתנור, לא מכוסה, לעוד 30 דקות. מערבבים או משתמשים במזלג כדי לקרוע את הבשר, מתבלים שוב.
הגשה: כאשר המנה מוכנה, מחממים בעדינות את הראגו על חום בינוני. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים מלוחים במשך 3 דקות, מסננים ואז מוסיפים לראגו. מערבבים יחד עם מעט פרמזן ומשאירים ל-1 דקה. מחלקים את הפסטה לקערות.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו