מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 ק"ג בשר
600 גרם בצלונים קטנים או שאלוטס קטנים (ראו טיפ למטה)
קמצוץ סוכר חום
4 שיני שום קצוצות
4 עלי דפנה
מקל קינמון
קמצוץ של תערובת תבלינים וכלווה טחונים
1 כף אורגנו יבש
1 כף רסק עגבניות
1 כף חומץ יין אדום
2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות (400 גרם כל אחת)
150 מ"ל יין אדום
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-2 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - תבשיל בקר טעים בסיר אחד
הכנה ראשונית:
חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (160 מעלות בתנור עם מאוורר) או 4 מעלות גז.
מחממים 2 כפות שמן בסיר עמיד באש על חום בינוני-גבוה ומטגנים את הבשר עד שהוא מקבל צבע חום מכל הצדדים. מסננים את הבשר בעזרת כף מחוררת ומניחים אותו על צלחת (ייתכן ותצטרכו לעשות זאת בכמה נגלות). מוסיפים את יתר השמן לסיר.
מקלפים את הבצלים (אך משאירים אותם שלמים) ומוסיפים לסיר. מפזרים את הסוכר מעליהם. מטגנים במשך 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצלים מתחילים להזהיב.
מוסיפים את השום, עלי הדפנה, מקל הקינמון, תערובת התבלינים, כלווה ואורגנו, ומבשלים עוד דקה. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים עוד דקה נוספת. מוסיפים את הבשר יחד עם הנוזלים שנשארו ומערבבים היטב כך שהבשר יעטף בתערובת הבצלים המתובלת.
בישול בתנור:
מוסיפים את חומץ היין האדום ואת העגבניות המרוסקות. שוטפים את קופסאות השימורים עם היין ומוסיפים אותו לסיר, ואז מוסיפים שליש קופסה של מים. מתבלים במלח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מערבבים שוב, מכסים במכסה ומעבירים לתנור למשך שעה.
השלמת הבישול:
מסירים מהתנור ומערבבים שוב. אם הרוטב נראה סמיך מאוד, הוסיפו מעט מים נוספים. מכסים שוב ומחזירים לתנור לעוד שעה נוספת או עד שהבשר רך וניתן לשניצל עם מזלג – הזמן תלוי בסוג הבשר בו השתמשתם. מגישים חם. אם רוצים להכין מראש, נותנים למנה להתקרר לחלוטין, ואז מעבירים לכלי אטום ומקררים למשך שלושה ימים או מקפיאים למשך שלושה חודשים. להפשרה, משרים במקרר למשך לילה ומחממים בסיר על חום נמוך עם תוספת מים נוספים אם צריך.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו