מרכיבים
900 גרם כתף בקר או חתך דומה, חתוך לחתיכות גדולות
שמן זית ומלח
1 תפוח אדמה , מקולף וחתוך לקוביות
1 בצל גדול, מקולף וקצוץ
6 גזרים בינוניים, קצוצים
3 גבעולי סלרי גדולים, קצוצים
4 שיני שום, כתושות
1/4 כוס רסק עגבניות
1/2 כפית רוזמרין יבש
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כוס יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
2 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - נזיד בקר ללא גלוטן
חממו סיר מרק לחום בינוני-גבוה עם 1/4 כוס שמן זית, או מספיק כדי ליצור שכבה חלקה בתחתית הסיר. פזרו מלח על חתיכות הבקר מכל הצדדים. כאשר השמן חם מאוד, הוסיפו את הבקר בשכבה אחידה (יתכן שתצטרכו לעשות זאת בשתי קבוצות), ותנו לו להיצרב ללא הפרעה למשך 4-5 דקות. כאשר מוכן להפוך, הבשר ישתחרר בקלות מהסיר; אם לא, תנו לו לשבת עד שלא יידבק. חזרו על פעולה זו עד שהבשר חום מכל הצדדים, ואז הסירו את הבקר לצלחת לנוח.
הנמיכו את החום במידת הסיר לבינוני, והוסיפו את קוביות תפוח האדמה, הבצל, הסלרי והגזר. בשלו תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות כדי לרכך מעט את הירקות. הוסיפו את השום, רסק העגבניות, הרוזמרין והטימין לסיר. ערבבו את התערובת ובשלו עוד 2 דקות.
הוסיפו את היין והציר לסיר. ערבבו כדי לשלב הכל, והוסיפו כמה קורט מלח לסיר. הוסיפו את חתיכות הבקר הצרובות בחזרה לסיר.
כיסו את הנזיד והנמיכו את החום על הכיריים לבינוני-נמוך. בשלו את המרק מכוסה במשך 90 דקות, תוך ערבוב פעם או פעמיים במהלך זמן זה. הסירו את המכסה ובשלו ללא כיסוי עוד 30 דקות (או יותר אם צריך) עד שהנזיד סמיך והבקר רך מאוד וניתן לחתוך אותו במזלג.
אם הנזיד סמיך מדי, הוסיפו עוד ציר לפי הצורך כדי לשמור על מרקם אחיד. טעמו את הנזיד מדי פעם והוסיפו מלח במהלך תהליך הבישול. הגישו עם לחם קרוסטי. בתיאבון!
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו