מרכיבים
לעוף
4 נתחי עוף ללא עור וללא עצמות
חתיכת ג'ינג'ר גדולה, מגוררת דק
100 גרם קורנפלור
שמן צמחי, לטיגון
לרוטב
6 כפות סוכר חום כהה
2 כפות ממרח צ'ילי קוריאני (גוצ'וג'אנג)
2 כפות רוטב סויה
2 שיני שום גדולות, כתושות
חתיכת ג'ינג'ר קטנה, מגוררת
2 כפיות שמן שומשום
לסלט קימצ'י
½ כרוב לבן, פרוס דק
1 דייקון, חתוך לרצועות דקות
4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
חתיכת ג'ינג'ר קטנה, מגוררת
1 כפית סוכר קנים מוזהב
1 שן שום, כתושה
2 כפות מיונז
קמצוץ אבקת צ'ילי חריפה
להגשה
1 חסה קטנה, מחולקת לעלים
4 לחמניות בריוש או לחמניות המבורגר עם שומשום, חצויות וקלויות קלות
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-45 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - המבורגר עוף קוריאני
שלב 1: הכנת הסלט – מערבבים את כל המרכיבים יחד. טועמים ומוסיפים עוד אבקת צ'ילי לפי הטעם. מצננים במקרר.
שלב 2: הכנת הרוטב – מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים בעדינות עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומניחים בצד.
שלב 3: חותכים את השומן המיותר מנתחי העוף, ומתבלים במלח, פלפל וג'ינג'ר מגוררת. מצפים את נתחי העוף בקורנפלור עד שהם מכוסים היטב.
שלב 4: מחממים כ-2 ס"מ של שמן צמחי במחבת גדולה. מטגנים את נתחי העוף 4-5 דקות מכל צד עד שהם פריכים. מוציאים מהשמן על נייר סופג ומניחים להתקרר מעט במשך 2 דקות. מטגנים שוב בשמן החם עד שהעוף הופך לפריך במיוחד ונשמע רעש פריך. מוציאים לנייר סופג לניקוז עודפי שמן.
שלב 5: מחממים מחדש את הרוטב. בונים את ההמבורגרים על ידי הנחת עלה חסה וסלט קימצ'י על בסיס הלחמנייה, מעל שמים את העוף הפריך ומזליפים את הרוטב הסמיך מעל.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו