מרכיבים
2 כוסות אורז (בסמטי מומלץ)
2 חזה עוף (בינוני)
שן שום (חתוכה דק)
מרק עוף
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
3 כפות סוכר חום
4 בצלים ירוקים (חתוכים דק)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-40 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - אורז מוקפץ עם עוף
שוטפים את האורז במסננת עד שהמים נקיים מכל העמילן. עם אורז חום זה קל יותר, אך עם אורז לבן זה לוקח זמן רב יותר. פעולה זו מונעת מהאורז להיות דביק.
שמים את האורז השטוף בסיר ומכסים במים קרים בגובה של 1 ס"מ מעל פני האורז. מוסיפים מעט מרק עוף לטעם. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהאורז סופג את כל המים. חשוב לא להזיז את האורז במהלך הבישול כדי למנוע דביקות. לאחר שהאורז מבושל, מורידים מהאש ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים את חזה העוף במחבת. אם המחבת אינה נצמדת, ניתן להשתמש במעט שמן. אם לא, מוסיפים שמן לטיגון עד שהעור קריספי. מטגנים את העוף משני הצדדים עד שהוא מוזהב, ולאחר מכן מניחים לו להתקרר וקוצצים אותו לרצועות. (ניתן לקצר את זמן הבישול על ידי חיתוך דק של העוף לפני הטיגון).
במחבת או ווק (עדיף ווק) מחממים את שמן השומשום, רוטב הסויה והסוכר על חום בינוני. מטגנים את השום הקצוץ, ואז מוסיפים את האורז ואת העוף. מערבבים היטב ומוסיפים את הבצל הירוק ממש בסוף כדי שישמור על קריספיות. מתבלים לפי הטעם – מומלץ להוסיף רק פלפל שחור, שכן רוטב הסויה ומרק העוף כבר מכילים הרבה מלח.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו