בשרי

עוף בזעפרן

מרכיבים​

700 גרם ירכי עוף ללא עצמות ועור
4 שיני שום, כתושות
1 בצל צהוב, קצוץ דק
1 כפית זעפרן
1 כף אבקת קארי (או כורכום כתחליף)
1.5-2 כוסות ציר עוף (או מים)
1 כף שמן קנולה או שמן צמחי
2 כפיות מלח
פלפל שחור טרי, לפי הטעם

תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות

כ-30 דקות בישול

בינוני

כשר

אופן ההכנה - עוף בזעפרן

שימו את הזעפרן בכוס קטנה או קערית ומעכו אותו מעט עם כף. הוסיפו 3-4 כפות מים חמים וערבבו. הניחו לזעפרן להשריה כ-10 דקות – המים צריכים להפוך לצבע צהוב/כתום בוהק. הניחו בצד.
תבלו את שני צדי ירכי העוף בכפית מלח ופלפל שחור טרי.
חממו כף שמן במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
הוסיפו את ירכי העוף וטגנו משני הצדדים עד להזהבה (כ-3-4 דקות לכל צד). הוציאו והניחו על צלחת בצד.
באותו מחבת, הוסיפו את הבצל ובשלו על חום בינוני כ-3-4 דקות, עד שהוא מתרכך ומתחיל לקבל צבע.
הוסיפו את השום ואבקת הקארי וערבבו במשך כדקה, עד שהתבלינים נודפים ריח.
הוסיפו את ציר העוף/מים והביאו לרתיחה.
הנמיכו את החום להרתחה עדינה והוסיפו את תערובת הזעפרן. תבלו בכפית מלח ופלפל שחור טרי. ערבבו.
החזירו את ירכי העוף למחבת, כסו ובשלו על חום נמוך כ-20 דקות, הפכו את הירכיים באמצע הבישול ותבלו לפי הטעם.
הוציאו מהמחבת, הכניסו את הרוטב מעל העוף והגישו עם אורז, ירקות ירוקים או סלט.

פודיל ממליץ לכם על:

הכנתם את המתכון?

שתפו אותנו

הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניולטר

ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

מתכונים נוספים מומלצים

בורקס בשר כבש ובקר
המבורגר טלה
כתף טלה במעטפת שום ורוזמרין
צלעות טלה ברוטב יין אדום
כיסוני טלה
ראגו טלה עם נענע
מרק כבש ושעורה עשיר
צלעות כבש מצופות ומטוגנות
תבשיל טלה עם ירקות
ראמן
קבבוני כבש עם צ'אטני נענע
תבשיל טלה ומשמשים מיובשים
נתח כבש מתובלת
עוף טיקה מסאלה כשר
תבשיל עוף בבישול איטי
נזיד חומוס ודלעת ערמונים
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו

הצטרפו לניוזלטר וקבלו מגזין יומי מתנה

מבטיחים לא לשלוח ספאם :) ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו

תקנון האתר 

התחברות

אין לך עדין חשבון?

Start typing to see posts you are looking for.

הכנסו למשחק של פודיל וזכו בקופונים וכרטיסי GIFTCARD

זכית בהנחה התחל לצבור נקודות וקבל קוד קופון למימוש