מרכיבים
450 גרם שוקי עוף ללא עצמות ועור
1 בצל בינוני, חתוך לרבעים
2 כפיות זרעי כוסברה, קלויים
½ כפית כוסברה טחונה
¼ כפית כמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד טרי
454 גרם נקניקיות עוף, הקליפה מוסרת
200 גרם חזה הודו מעושן, חתוך לקוביות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
12 משמשים מיובשים, מוכנים לאכילה
340 גרם חזה עוף קטן
לבצק:
100 גרם מרגרינה (תחליף שומן חזיר), ועוד קצת לשימון התבנית
450 גרם קמח רגיל, ועוד קצת לקימוח התבנית
3 כפות חלב סויה
1 ביצה, טרופה, לאטימה ולהברשה
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-2 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - פאי עוף ומשמשים כפרי
חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס (180 מעלות בתנור טורבו). הברישו תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ עם מעט מרגרינה מומסת וקמחו במעט קמח.
טחנו את שוקי העוף במעבד מזון עד שהם טחונים. הוסיפו את הבצל וטחנו שוב לקיצוץ. העבירו לקערה. הוסיפו את התבלינים, נקניקיות העוף, קוביות ההודו והפטרוזיליה וקצת מלח. ערבבו היטב.
להכנת הבצק, המיסו את המרגרינה בסיר יחד עם 150 מ"ל מים והחלב סויה. כשהתערובת נמסה, הסירו מהאש, הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. לושו על משטח מקומח קלות, ולאחר מכן רדדו והשתמשו בשני שלישים מהבצק לריפוד התבנית.
כפותו חצי מתערובת הנקניקיות לתבנית ומעליה סדרו את המשמשים וחצי מחזה העוף. כסו עם יתרת תערובת הנקניקיות, ולאחר מכן לחצו על שאר חזה העוף מעל.
רדדו את יתרת הבצק וכסו את הפאי. לחצו בחוזקה על המילוי ולאחר מכן קפלו את הבצק מהצדדים כלפי מעלה והדקו. צרו חור במרכז הפאי לשחרור אדים והברישו היטב עם הביצה הטרופה. אפו למשך 30 דקות, לאחר מכן הורידו את חום התנור ל-180 מעלות צלזיוס (160 מעלות בתנור טורבו) ואפו שעה נוספת. הניחו לפאי להתקרר בתבנית.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו