מרכיבים
מיץ מלימון אחד
15 ארטישוקים קטנים (כ-900 גרם)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
4 שיני שום, פרוסות דק
2 פטריות מיובשות, כגון פורצ'יני, קצוצות (כ-3 גרם)
גזר קטן אחד, קצוץ דק
מלח כשר ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
3 ירכי עוף ללא עצמות ועור (כ-450 גרם), חתוכות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
1 כף רסק עגבניות
1/4 כוס חומץ יין לבן
4 כפות עלי טרגון קצוצים
3 כוסות ציר עוף
450 גרם פטוצ'יני יבש
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-70 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - פטוצ'יני עם ארטישוק ועוף
הכנת הארטישוקים:
מלאו קערה בינונית במים והוסיפו את מיץ הלימון.
קלפו את העלים הקשים של הארטישוקים עד שתגיעו לעלים הרכים והבהירים. הניחו את הארטישוקים המנוקים במי הלימון והניחו בצד.
בישול העוף והארטישוקים:
חממו שמן זית בסיר כבד על חום בינוני-גבוה.
הוסיפו את השום, הפטריות והגזר ובשלו תוך ערבוב תכוף, עד שהם מתרככים, כ-8 דקות.
תבלו את קוביות העוף במלח ופלפל.
הגבירו את החום לגבוה והוסיפו את העוף ורסק העגבניות. בשלו תוך ערבוב מדי פעם עד שהעוף מקבל צבע זהוב קל, כ-6 דקות.
הוסיפו את החומץ ובשלו תוך ערבוב מתמיד עד שהנוזלים מתאדים, כ-1 דקה.
סננו את הארטישוקים והוסיפו אותם לסיר יחד עם 2 כפות טרגון וציר העוף. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את החום לבינוני-נמוך ובשלו עד שהעוף והארטישוקים רכים והנוזלים מצטמצמים לחצי, כ-40 דקות.
תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והניחו את הרוטב בצד.
בישול הפסטה:
בזמן שהרוטב מתבשל, הביאו סיר עם מים מומלחים לרתיחה.
הוסיפו את הפסטה ובשלו עד שהיא "אל דנטה", כ-7 דקות.
שמרו כוס ממי הבישול של הפסטה וסננו את השאר.
הוסיפו את הפסטה לסיר עם הרוטב של הארטישוק והעוף והניחו על חום גבוה.
הביאו את הרוטב לרתיחה, הוסיפו חצי כוס פרמז'ן טבעוני ובשלו תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך ונדבק לפסטה, כ-2 דקות (אם הרוטב יבש מדי, הוסיפו מעט ממי הבישול של הפסטה).
הוסיפו את יתרת הטרגון ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו