מרכיבים
4 לחמניות סנדוויץ' עם שומשום
225 גרם שזיפים מיובשים מגולענים (כ-1½ כוסות), קצוצים
1/2 כוס זיתים ספרדיים, קצוצים
1 כף צלפים, מסוננים וקצוצים, ועוד 2 כפיות נוזל צלפים
1 כף חומץ יין אדום
1/2 כפית אורגנו יבש
2 כפות ועוד 1 כפית שמן צמחי
פלפל שחור טחון טרי
4 חזה עוף (כ-100 גרם כל אחד)
1 כפית מלח גס
1/2 כפית אבקת שום
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-30 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - סנדוויץ' עוף בסגנון מרבלה
חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס. פתחו את הלחמניות והניחו אותן בצד הפתוח על תבנית אפייה עם שוליים. הכניסו לתנור וקלו עד שהן מזהיבות, כ-10 דקות.
בינתיים, בקערה בינונית, ערבבו את השזיפים, הזיתים, הצלפים, נוזל הצלפים, החומץ והאורגנו. הוסיפו כפית שמן ופלפל שחור לפי הטעם. הניחו בצד. (טיפ: מרחו מעט שמן צמחי על הסכין כדי להקל על חיתוך השזיפים).
חממו את יתרת השמן במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה. יבשו את חזה העוף בנייר סופג ותבלו במלח, אבקת שום ופלפל שחור לפי הטעם. טגנו עד להשחמה, כ-4 דקות, הפכו וטגנו את הצד השני עד שמוכן לחלוטין (טמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס), כ-2 דקות נוספות.
הניחו את חזה העוף על חצאי הלחמניות הקלויות התחתונות. כף תערובת השזיפים באופן שווה על העוף. כסו עם חצאי הלחמניות הקלויות העליונות. הגישו מיד.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו